"Pagát Gold Zrt - Magyarország valószínűleg legjobb targoncaszervize"
e-mail: info@atargonca.hu
telefon: 06 1 402 42 22

Targonca szerviz, javítás

szakértelem és biztonság

Szerviz, Javítás - Targonca szervizünk több, mint 20 év javítási tapasztalattal rendelkezik.

Targonca javítás és szerviz, márkafüggetlen targonca szakszerviz

Szervizünk minden típusú targonca javítást vállalja, többek között az amerikai Hyster, Yale, Crown targoncák javítását, a német Linde, Still és Jungheinrich targoncák javítását, a környezetbarát technológiákban élenjáró Japán-ban gyártott  Toyota, Mitsubishi, TCM, Komatsu és Nissan targoncák szervizét. Orosz, spanyol, francia, cseh és koreai éa egyéb targonca márkák javítása mellett a kínai Heli, Maximal, Baoli, HC és Feeler targonca márkák szervizelését is szakszerűen, magas színvonalon végzi csapatunk.

Targonca szerelőink, technikusaink között ugyanúgy vannak idősebb, 40 éve a targonca szakmában javító öreg rókák és ifjú, laptoppal született zsenik, de a céljuk közös: A targonca üzemeltetők elégedettségének elérése.

Targonca szervizautó, új és használt targonca, garancia és karbantartás

Modern, jól felszerelt, laptoppal és a szükséges szoftverekkel ellátott targonca szervizautóink órákon belül Önnél lehetnek, a háttérből pedig képzett csapat irányítja, felügyeli a javítási munkájukat. Élvezze Ön is a Pagát biztosította nyugalmat és koncentráljon a termelésre, raktározásra!

Az új targoncák esetén Önt védi a garancia, csak be kell tartania a gyártói utasításokat.

A garancia idő lejárta után javasolt több ajánlat bekérése és a referenciák megnézése után biztosan jó döntést tud hozni! Ne csak a javítási, szervizelési munka és kiszállási díjra figyeljen! A targonca  alkatrészek ára magasabb, mint a díjaké. Tájékozódjon a legmegfelelőbb alkatrészről, akár gyári, akár utángyártott targonca alkatrész, kérje be jellemző alkatrészek árait
Kérjen garanciát a vállalt kiszállási idő betartására, és tájékozódjon a targonca karbantartáshoz, javításhoz egyre gyakrabban szükséges szoftverek meglétéről. Ezek az Unióban már legálisan beszerezhetők, bár nem olcsók.

Ha használt targoncát vásárol és üzemeltet, különös gondot érdemes fordítani a az első karbantartásra, targonca szervizre, hiszen nem biztos, hogy ismeri a pontos műszaki állapotát és az addigi javításokat.

Ön sok pénzt fektetett be a targoncájába. Ennek a befektetésnek a védelme érdekében végeztesse el egy szakszervizzel, például a Pagáttal a következő ellenőrzéseket és karbantartásokat a targoncáján. Jó, ha tisztában van az eljárás menetével, így tudja ellenőrizni a munkánkat, valamint Ön is könnyebben felmérheti targoncája állapotát, és időben viheti targonca szervizbe, még mielőtt komolyabb problémák adódnának.

Ellenőrzések, karbantartási, targonca szerviz munkálatok

Targonca tisztítás, motor, szíj, kipufogó és fék ellenőrzése

A szerelő lehetőleg nagynyomású mosóval tisztítsa le a targoncát.  Ezután indítsa be és hagyja egy kicsit járni, miközben hallgassa a motor működését. Figyeljen minden kopogó hangra vagy kihagyásra és figyeljen minden éles sivító hangra, amit a szíj okozhat. Ezután ellenőrizze, hogy nem lukas-e a kipufogó. Hajtsa a targoncát először óvatosan előre-hátra, hogy ellenőrizze, fog-e a fék, nem csúszik-e a váltó.

Ellenőrizze a szíjakat a motoron és azt, hogy a szíjak nincsenek-e megkopva, vagy kirojtozódva.

Szemrevételezze a targonca kipufogórendszerét. Keresse meg az esetleges repedéseket vagy lyukakat a kipufogórendszerben. Tömítse, vagy tegyen javaslatot a javításra.

Duda, mutatók, jelzőberendezések, világítás, lámpák, vezetékek, kapcsolók

Amikor próbálja a targoncáját, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a duda, a mutatók, a biztonsági jelzőberendezések, a kabin világítás, a külső lámpák, a tolatólámpák, és sértetlen-e a védőtető. Ellenőrizze, hogy nincs-e kiégett égő illetve, hogy van-e olyan műszer amely nem működik, ha igen, ellenőrizze a vezetékeket és kapcsolókat, javítsa ki a hibákat.

Targonca akkumulátortartó, cellák ellenőrzése

A következő lépés a targonca karbantartása során az akkumulátortartó ellenőrzése. Állítsa le a motort. Tisztítsa meg az akkumulátort, különösen kábeleket és az akkumulátor csatlakozókat. Nyissa fel mindegyik cella fedelét és ellenőrizzük, hogy a cellák rendesen fel vannak-e töltve, majd töltse fel ioncserélt vízzel, ha szükséges. A csatlakozókra tegyen védőzsírt, hogy meggátolja a korróziót. Hagyja az akkumulátor csatlakozókat szétkapcsolva. És ne feledje a targoncaakkumulátor töltésénél is figyelni kell!

Olajcsere és szűrők ellenőrzése: olajszűrő, hidraulikus szűrő, váltószűrő, üzemanyag szűrő , légszűrő.

Eressze le az olajat a targoncából. Cserélje ki az olajszűrőt, a hidraulikus szűrőt, a váltószűrőt, az üzemanyagszűrőket és a légszűrőt. Mielőtt betenné az új szűrőket, alkoholos filccel írja rá az új szűrőkre a dátumot. Ellenőrizze a többi folyadékszintet és töltse fel, ha szükséges. Ellenőrizze a fagyálló minőségét a hűtőrendszerben.

Meghajtó tengely, targonca gumi, pedálok és kormány munkahenger ellenőrzése

Szemrevételezze a meghajtó tengelyt. Ahol van zsírzási pont, azokat zsírzó pisztollyal alaposan töltse fel. Ellenőrizze a differenciálmű folyadékát.

Nézze meg, hogy a targonca gumijain nincsenek-e repedések vagy a túlzott kopás jelei. A fúvott gumin ellenőrizze a futófelületet. A kopás és a repedés is megelőzhető a felhazsnálási területhez legmegfelelő targonca gumik vásárlásával!

Ellenőrizze a pedálokat a targoncánkon, majd a kormány munkahengert és a kormányrudazatot. Ellenőrizze, nincs-e a rendszerben szivárgás vagy nincs-e valami elgörbülve.

Szivárgások, villa görbülések és kopások, fékbetétek, kerékcsapágyak

Az emelőszerkezettel folytassa, és nézze meg, nem szivárog-e a hidraulika. Ha bármilyen szivárgást észlel a targonca hidraulikus rendszerében, próbálja meg után húzással megszüntetni. Ha ez sem segít a bajon, akkor a csatlakozókat vagy csöveket cserélje ki.

A hidraulika ellenőrzése közben nézze meg a villát és az oszlopot, nincsenek-e látható repedések vagy kopások rajtuk. Nézzük meg nincs-e elhajlás vagy görbülés a villán. A targonca villa hibák sokba kerülhetnek, ha nem megfelelő terheléssel és módon használja.

Szerelje le a fékezett kerekeket és ellenőrizze a fékbetétek állapotát, illetve, hogy nem szivárog-e a fékmunka henger. A kerékcsapágyak ellenőrzése is a karbantartás része, azonban ezt rendszerint elvégzik a fékjavításkor a targoncán. Hacsak a kezdeti vezetési ellenőrzésnél nincs valami jele, hogy valami baj lehet a kerékcsapágyakkal, azok ellenőrzése külön nem szükséges. Lehet, hogy kerékcsapágyak szétszereléssel több kárt tenne, mint hasznot.

Utolsó lépések, ellenőrzési lista és a karbantartási lap

Csatlakoztassa ismét az akkumulátorkábeleket és indítsa be ismét a targoncát. Megint figyeljen a rendellenes zajokra.

Mindig tartassuk be a gépkönyvben előírt biztonsági előírásokat, amikor karbantartást végeztetünk a targoncánkon.

A szerelőnek  fel kell jegyezni a karbantartási lapra az elvégzett ellenőrzési, javítási munkákat és a feltárt hibákat, és azokat ismertetnie kell  a tulajdonos vagy a kezelő részére.

A szerelőtől kérje el az ellenőrzési listát a targonca karbantartása, szervize után. Győződjön meg még egyszer róla, hogy minden tennivalót elvégeztek és írja rá, ha talál valami problémát.

Ha további információra van szüksége, kérdezzen bátran, az nem kerül semmibe!Kérje ajánlatunkat!
Targonca szerviz és javítás, rövid átfutási idővel, garanciával! Szervizautónk házhoz megy! Ajánlatkérés
Online Hibabejelentő
Ha meghibásodott targoncája, online hibabejelentők kitöltésével kérheti segítségünket! Rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot. Hibabejelentés
Kérdezzen!
Ha targonca javítása és meghibásodása kapcsán bármilyen kérdése van, itt felteheti. Legjobb tudásunk szerint próbálunk segíteni Önnek! Kérdezek!
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre akciós ajánlatainkért, friss híreinkért!Részletek

Figyelem!
Az adatvédelmi nyilatkozat elfogadása utána lehet elküldeni a az ajánlat kérést
Visszahívjuk

Kérdése van targonca szervizelésével, javításával kapcsolatban, munkatársunk visszahívja!Részletek

Figyelem!
Az adatvédelmi nyilatkozat elfogadása utána lehet elküldeni a az ajánlat kérést